Management'; $title ='Management'; $iconnumber = 1; $menusection = 3; ?>

Telecommunicatie
Voor KPN, tijdens de periode dat KPNQwest failliet ging, middels het management van de activiteiten de borging van de continu´teit van de afnemer op haar genomen. In deze periode had Drosthagen de leiding over alle facetten die enige invloed konden hebben op de borging van deze continu´teit waaronder: contract management voor alternatieve leveranciers, technische experts voor herdefinitie en ombouw van de bestaande infrastructuur, sales om bestaande contracten te herdefiniŰren en aansturing van de juridische afdeling ter ondersteuning van het proces.

Bank
Voor de Rabobank is Drosthagen ingeschakeld in de rol van project manager bij de vernieuwing van haar IP-netwerk infrastructuur. Met ruim 1800 locaties en 3000 geldautomaten vormt het netwerk de basis voor nagenoeg de gehele bancaire dienstverlening. Een zorgvuldige voorselectie en dito aanbesteding hebben geleid tot een vooruitstrevende keuze voor een netwerk van de nieuwste generatie. De project manager geeft leiding aan een projectorganisatie van ongeveer 100 projectmedewerkers, verdeeld over de eigen organisatie en toeleveranciers, die in 12 maanden alle locaties van een nieuwe infrastructuur voorzien.

System integrator
Bij AKZO Nobel, welke recent gestart was met het outsourcen van haar automatiseringsactiviteiten, was Drosthagen betrokken als Program Manager. Met het programma werd de verleende service graad aan de afnemers verhoogd tegen gelijkblijvende integrale automatiseringskosten. Daartoe werden de effectiviteit en efficiency van de bestaande processen geanalyseerd en geoptimaliseerd voor zes locaties verdeeld over Duitsland en Nederland. Middels het standaardiseren van werkplekken, zowel voor de kantoorautomatisering als de procesbesturing, het inrichten van een call center, het centraliseren van activiteiten en het aanpassen van procedures werd aan dit doel inhoud gegeven.

System integrator
Voor Unisys heeft Drosthagen de functie van Theatre Project Manager Europe ingevuld voor de realisatie en implementatie van services bij Mask, een grote container verscheper. Op basis van een asset inventory is de bestaande infrastructuur millennium bestendig gemaakt, zijn nieuwe op Oracle gebaseerde applicaties ge´ntroduceerd en is op systeem- en desktop niveau standaardisatie doorgevoerd. Als onderdeel van het project is de verscheper zeer sterk geconsolideerd en werd haar centrale service center voor de EMEA landen opgezet in Ierland.

Bank
Door de ABN-AMRO bank is Drosthagen ingeschakeld voor de verdere ontwikkeling van de afdeling Netwerkstrategie. Vanuit de rol van Manager Netwerkstrategie wordt aan de hand van de dagelijkse vraagstukken op het gebied van netwerkinfrastructuur, structureel verder gebouwd aan beleidsontwikkeling en de operationele borging daarvan binnen de lijnorganisaties. In de betreffende periode werden binnen de organisatie een aantal omvangrijke migratie programma's voorbereid en gerealiseerd.

Netwerk diensten
Voor Infonet Nederland, heeft Drosthagen de eerste fase van een 3 jaren business plan uitgevoerd, waaronder de reductie van specifieke activiteiten. Gedurende de interim management periode zijn de benodigde organisatorische veranderingen doorgevoerd waaronder reductie van organisatie onderdelen en het aanscherpen van specifieke markt activiteiten.

Telecommunicatie
Voor Xantic, een voormalig KPN dochter, leverancier van satelliet diensten heeft Drosthagen in samenspraak met de staande organisatie een beleid gedefinieerd om de niet-kernactiviteiten af te bouwen en toch continu´teitsgarantie naar haar afnemers te borgen. Middels een van de staande organisatie afgezonderde projectorganisatie is een balans gedefinieerd tussen de klant en de leverancierscontracten teneinde een optimaal resultaat te verkrijgen zonder afbreuk te doen aan de continu´teit van de huidige afnemers. Als resultante van het gedefinieerde beleid zijn specifieke verkoopinspanningen ge´ntensiveerd, activiteiten geconsolideerd en een vestiging gesloten.

Makelaardij
Voor de Nederlandse vereniging van Makelaars heeft Drosthagen de functie van interim manager Operations verzorgd. Bij deze opdracht werd verantwoordelijkheid gedragen voor de advisering in beleidsbeslissingen, de exploitatie van de operationele ICT-infrastructuur en de implementatie van een omvangrijke vernieuwing van de ICT-infrastructuur. Deze vernieuwing had tot doel het introduceren van een groot aantal nieuwe diensten welke tot de kernactiviteiten gaan behoren, zoals electronic commerce toepassingen via Internet. Binnen deze opdracht heeft Drosthagen tevens het verzoek gekregen om de mogelijkheden van uitbesteding van bepaalde diensten te onderzoeken.